ΑΡΧΙΚΗ » ΑΘΛΗΤΗΣ » 5 τρόποι να χάσεις το λίπος στους μηρούς

5 τρόποι να χάσεις το λίπος στους μηρούς

Τα πόδια και συγκεκριμένα οι μηροί είναι από τα σημεία του σώματος όπου συγκεντρώνεται και είναι αρκετά δύσκολο να απομακρυνθεί. Ωστόσο δεν είναι αδύνατο να μειώσεις το λίπος στους μηρούς. Εάν, λοιπόν, θέλεις να αποκτήσεις λεπτά και τονωμένα πόδια, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές:

Μην ξεχνάς ποτέ το πρωϊνό

Το πρώτο γεύμα της ημέρας μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να είμαστε σωματικά και πνευματικά δραστήριοι. Επιπλέον, τρώγοντας ένα σωστό πρωϊνό ο μεταβολισμός επιταχύνεται και καίει περισσότερο λίπος. Το ιδανικό πρωϊνό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Κάνε αεροβική γυμναστική

Η γυμναστική που αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς βοηθάει στο να καούν περισσότερες θερμίδες και αποθηκευτικό λίπος. Δοκίμασε το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το σχοινάκι που επιπλέον βοηθούν στη γράμμωση των μυών στα πόδια.

Πιες νερό

Φρόντισε να ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου. Προτίμησε το νερό, σε σχέση με χυμούς ή άλλα ποτά και αναψυκτικά για να μην πάρεις έξτρα θερμίδες.

Στόχευσε ψηλά

Είτε είναι ανεβάζοντας το δείκτη της ανηφόρας στο διάδρομο του γυμναστηρίου είτε ανεβαίνοντας σκάλες ή λόφους, το περπάτημα και το τρέξιμο σε ανηφορικό έδαφος θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος, σε σχέση με αυτό που γίνεται σε επίπεδες επιφάνειες. Παράλληλα, σε βοηθάει να τονώσεις τους μυς στους μηρούς, την κοιλιά και τους γλουτούς.

Κράτησε σημειώσεις

Σημείωσε τις τροφές που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχεις ακριβή εικόνα των συνολικών θερμίδων που παίρνεις. Έρευνες έχουν δείξει οτι κρατώντας συστηματικά ένα τέτοιο ημερολόγιο σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Έχε υπόψη οτι για να χάσεις ένα κιλό θα πρέπει να μειώσεις τις θερμίδες κατά 500 την ημέρα, 250 μέσω της διατροφής και 250 μέσω της επιπλέον άσκησης.

Πηγή: www.shape.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ