ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Τα παπούτσια που μεγαλώνουν!

Τα παπούτσια που μεγαλώνουν!

Κατασκεύασαν παπούτσια που αλλάζουν μέγεθος και είναι ανθεκτικά, ειδικά για τα παιδιά που περπατούν ξυπόλητα.
Είναι πλέον γεγονός, η κατασκευή υποδημάτων που θα λύσει το πρόβλημα σε εκατομμύρια παιδιά, είναι έτοιμη και προσφέρεται για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών!

ta-papoutsia-pou-megalonoun-e-podi-picture-02
Είναι μια πανέξυπνη ιδέα, η οποία πλέον έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον οργανισμό Because International ο οποίος εφηύρε τα Shoes That Grow. Τα σανδάλια που προσαρμόζονται στα πόδια των παιδιών και μπορούν να αλλάξουν μέγεθος ενώ έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα, κι’ έτσι τα εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια, θα αποκτήσουν πλέον αυτά τα περίφημα σανδάλια που θα τους σώσουν τη ζωή.

ta-papoutsia-pou-megalonoun-e-podi-picture-04

Αυτά τα παιδιά καθημερινά, ξυπόλυτα διανύουν μεγάλες αποστάσεις, είτε για να φτάσουν στο σχολείο είτε για δουλειές, μέσα από δύσβατα μονοπάτια και είναι πολύ εύκολο να τραυματιστούν κι’ ένα απλό τραύμα στο πόδι μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και ακόμη και να στοιχίσει τη ζωή σε πολλά παιδιά.
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όταν ο άνθρωπος θέλει να δημιουργήσει κάτι, το καταφέρνει και τώρα, αυτά σανδάλια που μεγαλώνουν σε μέγεθος, αποτελούν μια καινοτομία που θα αλλάξει τη ζωή αυτών των παιδιών ακόμη κι’ αν πρόκειται μόνο για το περπάτημα.

ta-papoutsia-pou-megalonoun-e-podi-picture-03
Σύμφωνα με τον Kenton και την ομάδα του, υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που δεν έχουν παπούτσια ή που τα παπούτσια τους είναι πλέον μικρά και ακατάλληλα.Με αυτό τον τρόπο όμως θα αποφεύγουν τα παράσιτα και δεν θα είναι ευάλωτα σε μολύνσεις και τραύματα. Tα παιδιά σε υπανάπτυκτες χώρες θα μπορούν να μεγαλώνουν έχοντας παπούτσια τα οποία θα μπορούν να φορούν, το λιγότερο για πέντε χρόνια.
Τώρα, ο οργανισμός έχει ήδη ξεκινήσει την συνεργασία με άλλους οργανισμούς και εκκλησιές ώστε να τα προωθήσουν και να τα χαρίσουν σε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται.

Πηγή: www.juniorsclub.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ