ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » 6 Μυστικά για ωραία πόδια

6 Μυστικά για ωραία πόδια

Τα ωραία πόδια είναι κάτι που θέλουμε όλες οι γυναίκες και αυτό είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι τα πόδια μας αποτελούν ένα από τα δυνατά μας σημεία. Τα γυναικεία πόδια αποτελούν φετίχ για τους άντρες αλλά και ένα από τα σημεία στο κορμί μας από προσέχουν από την πρώτη κιόλας οπτική επαφή μαζί μας. Τα πόδια μας όμως δεν παύουν να είναι και το σημείο στο σώμα μας το οποίο ανάλογα με την εμφάνιση του και φυσικά ανάλογα με το πώς θέλουμε εμείς να είναι, επηρεάζει την ψυχολογία μας αλλά και τον τρόπο ντυσίματος μας. Τώρα εάν σε όλα αυτά που σας αναφέραμε προσθέσετε και το γεγονός ότι τα πόδια μας είναι ένα από τα σημεία του σώματός μας που μένει εκτεθειμένο σε πολλές εμφανίσεις μας στα αδιάκριτα βλέμματα αλλά αποτελεί και το σημείο του σώματός μας που δυστυχώς δεν φροντίζουμε αρκετά και ξεχνάμε να περιποιηθούμε, τότε μπορείτε εύκολα να καταλάβετε πόσο απαραίτητο είναι να έχουμε τα δικά μας μυστικά για ωραία πόδια. Ναι η περιποίηση των ποδιών μας έχει και αυτή τα δικά της μυστικά τα οποία εάν ακολουθήσουμε πιστά μπορούμε να αποκτήσουμε τα πόδια που όλες μας ονειρευόμαστε. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας αποκαλύψουμε τα καλύτερα μυστικά για ωραία πόδια.

Πριν εφαρμόσετε τα μυστικά για ωραία πόδια
Πριν ξεκινήσουμε να σας μιλάμε για τα μυστικά για ωραία πόδια θα πρέπει να σας πούμε ότι για να έχουν αποτελέσματα θα πρέπει και εσείς από την μεριά σας να ακολουθείτε ένα σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με καθημερινή κίνηση. Το καλύτερο βέβαια για να έχετε γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα είναι να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο να περιλαμβάνει αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με ασκήσεις που γυμνάζουν στοχευμένα την περιοχή των ποδιών σας. Θα πρέπει να γυμνάζεστε το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα ενώ το ιδανικό είναι σταδιακά να φτάσετε να γυμνάζεστε πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής σε συνδυασμό με τα μυστικά για ωραία πόδια που θα σας δώσουμε στη συνέχεια του άρθρου θα καταφέρετε να αποκτήσετε πόδια που θα ζήλευαν όλες οι γυναίκες αλλά και που θα θαυμάζουν όλοι οι άντρες και το βασικότερο θα απαλλαγείτε μια και καλή από την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

6 Μυστικά για ωραία πόδια
Καθημερινή ενυδάτωση
Στις περισσότερες γυναίκες κατά περίεργο λόγο συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ενώ θέλουν να έχουν ωραία πόδια ξεχνάνε να φροντίσουν και να περιποιηθούν το δέρμα τους σε αυτή την περιοχή. Η επιδερμίδα των ποδιών μας έχει την ίδια ακριβώς ανάγκη για ενυδάτωση και εξειδικευμένη περιποίηση και φροντίδα ανάλογα με την ηλικία σας όπως ακριβώς έχει και η επιδερμίδα του προσώπου σας. Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες ξεχνάνε να βάλουν κρέμα σώματος στα πόδια τους κάτι που αργά ή γρήγορα θα γυρίσει μπούμερανγκ. Την επόμενη φορά που θα βγείτε από το ντους σας βάλτε κρέμα στα πόδια σας και προσφέρετε τους την ενυδάτωση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Πιείτε αρκετό νερό
Το επόμενο από τα μυστικά για ωραία πόδια είναι κάτι σαν κοινό μυστικό για την ομορφιά ολόκληρου του οργανισμού μας. θα πρέπει λοιπόν να καταναλώνετε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα συν τα υπόλοιπα υγρά από τσάι ή διάφορα αφεψήματα. Βάλτε στην καθημερινότητα σας το νερό, το πράσινο τσάι αλλά και την λουΐζα και δείτε την επιδερμίδα στα πόδια αλλά και σε ολόκληρο το σώμα σας να λάμπει και να μεταμορφώνεται μέρα με την ημέρα.

Απολέπιση
Η απολέπιση αποτελεί ένα ακόμα από τα μυστικά για όμορφα πόδια. Σταματήστε να αποφεύγετε την διαδικασία της απολέπισης μιας και αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που θα σας εξασφαλίσει ωραία πόδια. Με την απολέπιση καταφέρνουμε να διώξουμε τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυτταρική ανανέωση αλλά και την εξωτερική λάμψη της επιδερμίδας μας. Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν τουλάχιστον προγραμματίστε να κάνετε την καθιερωμένη απολέπιση στα πόδια σας η οποία θα σας προσφέρει ωραία πόδια.

Μασάζ
Ένα από τα μυστικά για ωραία πόδια των μοντέλων είναι όταν βάζουν κρέμα ή όταν απλώνουν κάποιο ενυδατικό λάδι στα πόδια τους για να τα ξεκουράσουν να τους κάνουν μασάζ. Το μασάζ στην περιοχή των ποδιών είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και έχει απίστευτα αποτελέσματα στην εξωτερική αλλά και εσωτερική τους υγεία. Έτσι την επόμενη φορά που θα απλώσετε την κρέμα σας κάνετε ελαφρύ μασάζ για πέντε λεπτά σε κάθε πόδι και δεν θα πιστεύετε πόσο ξεκούραστα θα τα νιώθετε αλλά και πόσο ωραία θα δείχνουν.

Σωστά παπούτσια
Η επιλογή των παπουτσιών έχει αντίκτυπο στην ομορφιά των ποδιών μας. Σταματήστε, εάν το κάνετε, να αγοράζετε παπούτσια φθηνά ή εντελώς φλατ μιας και αυτού του είδους τα παπούτσια καταπονούν και κάνουν κακό στα πόδια μας. Σκεφτείτε ότι στις πατούσες μας βρίσκονται όλα τα νεύρα του σώματός μας άρα φροντίστε να πατάτε γερά στα πόδια σας! Τα λάθος παπούτσια είναι υπεύθυνα για κιρσούς, φλεβίτιδες και κουρασμένα, πρησμένα πόδια.

Αντηλιακή προστασία
Τέλος ένα από τα μυστικά για ωραία πόδια που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να εφαρμόζετε από όλες μας είναι κάθε φορά που τα πόδια μας είναι εκτεθειμένα, ανεξαρτήτως εποχής, να φοράμε αντηλιακό (στα πόδια μας). Μπορεί να σας ακούγετε υπερβολικό όμως θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι κάθε χρόνος που περνάει η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ένα θέλετε λοιπόν να έχετε ωραία πόδια μην ξεχνάτε να τους βάζετε πάντα αντηλιακό.

Αξιολόγησε το άρθρο...