ΑΡΧΙΚΗ » ΑΘΛΗΤΗΣ » 6+1 συμβουλές για υγιή πόδια

6+1 συμβουλές για υγιή πόδια

Δυναμώστε τους μυς Ο δρομέας θα πρέπει να μεριμνήσει για δυνατά πόδια. Είναι επίσης σημαντικό να αναπτύξει τους μυς του κορμού (στήθος, ώμοι και πλάτη) και τους μυς στην περιοχή της λεκάνης. Η εξάσκηση των μυών του ποδιού (κνήμη, γάμπα και πέλμα) βελτιώνει την ώθηση και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών.

Σκεφτείτε ειδικούς πάτους Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των μυών ενδείκνυται η χρήση ειδικών ορθωτικών πελμάτων και πελμάτων ιδιοδεκτικότητας κατασκευασμένων από ειδικό ποδίατρο με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις, ύστερα από δυναμικό και στατικό πελματογράφημα.

Αλλάζετε κάλτσες Ο δρομέας θα πρέπει να μεριμνά για την υγιεινή των ποδιών του. Θα πρέπει να αλλάζει κάλτσες συχνά για να κρατάει τα πόδια του στεγνά. Αυτό θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Προσέξτε τους μύκητες Κάθε δρομέας θα πρέπει να χρησιμοποιεί αντιμυκητιασικές ή ξηραντικές σκόνες για να αποτρέψει το πόδι αθλητή εάν έχει ευαισθησία στη συγκεκριμένη λοίμωξη.

Αερίζετε τα παπούτσια Ο δρομέας πρέπει να φοράει παπούτσια που αερίζονται καλά και κατά προτίμηση κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως το δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει εάν εναλλάσσει παπούτσια καθημερινά, ώστε να στεγνώνουν πλήρως προτού τα ξαναφορέσει. Αποτρεπτικά είναι τα παπούτσια με επένδυση από πλαστικό.

Μην αγνοείτε τους πόνους Πολλές φορές οι δρομείς αγνοούν κάποιον πόνο, έστω και μικρό, που νιώθουν καθώς τρέχουν. Δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να σκέφτονται ότι αν χάσουν μερικά τρεξίματα θα καταστραφεί το πρόγραμμα προπόνησης ή ότι δεν θα πετύχουν τους στόχους τους. Ο πόνος είναι ένα μήνυμα από το σώμα ότι κάτι δεν πάει και πολύ καλά και η ξεκούραση είναι συνήθως η καλύτερη θεραπεία. Οταν ένας τραυματισμός είναι στα αρχικά του στάδια, η αποχή από το τρέξιμο για λίγες ημέρες θα αποτρέψει μια πιθανή μακροχρόνια αποχή αργότερα.

Αξιολόγησε το άρθρο...