ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » 7 συμβουλές, για σωστό παιδικό παπούτσι.

7 συμβουλές, για σωστό παιδικό παπούτσι.

Η αγορά παιδικών υποδημάτων μπορεί από τη μια να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης, από την άλλη όμως είναι πολύ σημαντικό για το παιδί σας να φοράει τα σωστά παπούτσια για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων στα άκρα του. Τα πόδια του παιδιού σας αλλάζουν γρήγορα, καθώς αυτό μεγαλώνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας κατά την αγορά παιδικών παπουτσιών.

Παρακάτω υπάρχουν 7 χρήσιμες συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν στη σωστή επιλογή υποδημάτων.

1. Ελέγχετε τα πόδια του παιδιού σας τακτικά. Θα πρέπει πάντα να ξέρουμε πότε το παιδί μας χρειάζεται ένα νέο ζευγάρι παπούτσια. Τα παιδιά δεν είναι σε θέση να μας πουν πότε νιώθουν να τους στενεύουν τα παπούτσια τους, γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να προσέχουμε για ενδείξεις στα πόδια τους, όπως πληγές ή κοκκινίλες από τις πιέσεις που μπορεί να ασκούνται λόγω στενών παπουτσιών.

7-symvoules-gia-sosto-paidiko-papoutsi-e-podi-picture-02

2. Μην αγοράζετε φτηνά παπούτσια. Πολλοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν προβλήματα στα πόδια, φορούσαν όταν ήταν παιδιά φτηνά παπούτσια, όχι από καλά υλικά και χωρίς σωστή ανατομία. Παρόλο που τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην τους κάνουν τα παπούτσια, δεν πρέπει να τους αγοράζουμε φτηνά υποδήματα, γιατί έτσι θα προκληθούν προβλήματα στα ευαίσθητα ποδαράκια τους καθώς θα μεγαλώνουν.

3. Επιλέξτε άνετα παπούτσια. Πάντα να δίνετε βάση στην άνεση και όχι στη μόδα. Οι γονείς πρέπει πάντα να επιλέγουν με γνώμονα τη λογική και να μην επηρεάζονται από τις επιλογές των παιδιών και από την πίεση που θα τους ασκήσουν για να τους αγοράσουν αυτό που ενδεχομένως είδαν σε μια διαφήμιση.

4. Δώστε προσοχή στο δέσιμο των παπουτσιών. Αν το παιδί είναι μεγάλο και ξέρει να δένει τα κορδόνια του, τότε μπορείτε να του αγοράσετε παπούτσια με κορδόνια. Αν όμως είναι πολύ μικρό και δεν ξέρει, καλό θα είναι να επιλέγουμε παπούτσια με την αυτοκόλλητη ταινία. (σκρατς)

5. Πάντα να δοκιμάζετε τα παπούτσια. Όπως ποικίλουν τα μεγέθη στα ρούχα, έτσι διαφοροποιείται και η φόρμα του κάθε παπουτσιού. Γι’ αυτό πρέπει πάντα τα παιδιά να δοκιμάζουν τα παπούτσια που πρόκειται να αγοράσουν.

6. Προτιμήστε να αγοράζετε παπούτσια σε καταστήματα και όχι μέσω internet. Το παιδί σας αξίζει το καλύτερο, οπότε καλό θα είναι να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό.

7. Προτιμήστε να πάτε το απόγευμα για ψώνια. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι όσο περνά η μέρα, τα πόδια μας πρήζονται. Έτσι η επιλογή που θα κάνετε θα είναι πιο σωστή, αφού αν πάτε νωρίς το πρωί μπορεί τελικά τα παπούτσια που θα αγοράσετε να είναι στενά.

Αξιολόγησε το άρθρο...