ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Ατίθασα παιδιά; Όχι πια…

Ατίθασα παιδιά; Όχι πια…

Φτιάξτε μόνοι σας και με 2 απλά υλικά ένα βοήθημα για να παραμένουν τα παιδιά σας συγκεντρωμένα στο διάβασμα, στο σχολείο, στα ιδιαίτερα μαθήματα τους όσο τα πόδια τους απασχολούνται.

Η απίθανη αυτή ιδέα έρχεται από μια εργοθεραπεύτρια στην Καλιφόρνια της Αμερικής η οποία έψαχνε έναν τρόπο για να παραμένουν τα παιδιά με τα οποία δούλευε συγκεντρωμένα όσο εργαζόταν μαζί τους αλλά και στο σπίτι.

Το συγκεκριμένο βοήθημα παρέχει ελαφριά πίεση στο πέλμα σε συνδυασμό με πρόσθια και πλαγιά κίνηση του ποδιού. Έτσι, χωρίς θόρυβο και απόσπαση προσοχής το παιδί απασχολεί τα πόδια του καθώς τα μάτια τα αυτιά και τα χεριά του είναι συγκεντρωμένα σε οποιαδήποτε εργασία.

Διαδικτυακά υπάρχει διαθέσιμο αλλά μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Λάστιχο απλό ή γυμναστικής
  • 2 μπαλάκια του τένις

Οδηγίες

1. Μετρήστε την απόσταση που έχει η καρέκλα στα μπροστινά πόδια όπου και θα κάθεται το παιδί για να δείτε πόσο λάστιχο θα χρειαστείτε

2. Ανοίξτε με την βοήθεια κάποιου εργαλείου 2 τρύπες στις μπάλες του τένις οι οποίες θα βρίσκονται στην ίδια ευθεία.

3. Περάστε το λάστιχο μέσα και από τις 2 μπάλες και αφήστε μια απόσταση από 10-15 εκατοστά. Διαμορφώστε ανάλογα όταν τοποθετηθεί στο άνοιγμα που θέλετε.

4. Περάστε το λάστιχο γύρω από τα μπροστινά πόδια της καρέκλας και δένετε τις δυο άκρες σε κόμπο. Προσπαθήστε να μην είναι πολύ χαλαρό και αφήστε απόσταση από το έδαφος περίπου 5 εκατοστά.

01020304

Αξιολόγησε το άρθρο...