ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση

Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση

Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση του σώματός μας και να αποκτήσουμε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα, πρέπει να κάνουμε απολέπιση. Η απολέπιση είναι απαραίτητη διαδικασία γιατί βοηθά στη γρήγορη ανακύκλωση των κυττάρων. Ο κορυφαίος δερματολόγος Dr Murad εξηγεί πώς ανακυκλώνονται τα κύτταρα της επιδερίδας. Το κύτταρο σχηματίζεται στη βάση της επιδερμίδας, ανεβαίνει μέσα από το στρώμα, πεθαίνει και αποβάλλεται. Δυστυχώς όμως μετά την ηλικία των 20 – ναι, καλά διαβάσατε-, μετά λοιπόν την ηλικία αυτή, επιβραδύνεται αυτή η διαδικασία. Η ανανέωση των κυττάρων χρειάζεται περίπου 28 ημέρες. Στη μέση ηλικία όμως διαρκεί 7-10 ημέρες περισσότερο. Η παραμονή του νεκρού κυττάρου στην επιφάνεια του δέρματος περισσότερο χρονικό διάστημα, το στεγνώνει και το ζαρώνει. Γι’ αυτό το δέρμα σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι τραχύ και μουντό, με λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Κάνοντας απολέπιση, βοηθάμε τη φύση να απομακρύνει πιο γρήγορα τα νεκρά κύτταρα και να τα αντικαταστήσει με άλλα νέα και υγιή. Έτσι η επιδερμίδα έχει την αίσθηση απαλότητας και ζωντάνιας. Βοηθά στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας και ταυτόχρονα προετοιμάζει την περιοχή να δεχτεί την ενυδατική κρέμα και να την απορροφήσει καλύτερα και πιο γρήγορα.

Για γρήγορα αποτελέσματα επιλέξτε ένα απολεπιστικό προιόν που να περιέχει ήπια λειαντικά συστατικά, όπως σπόροι jojoba, κουκούτσια σταφυλιού, λάδι ελιάς. Αυτά επιταχύνουν την παραγωγή νέων κυττάρων. Απαραίτητο εργαλείο είναι η λούφα και το τρίχινο γάντι. Μ’ αυτά κάνουμε μασάζ σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στα πιο σκληρά και αφυδατωμένα σημεία του σώματος, όπως οι φτέρνες, οι γάμπες, τα γόνατα και οι αγκώνες.

Το πιο σωστό είναι να γίνεται η απολέπιση κατά τη διάρκεια του ντους και ενώ το δέρμα είναι νωπό. Απλώνουμε το προιόν κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Προσοχή να μην ξεχνάμε την περιοχή του λαιμού και της πλάτης. Αφού τελειώσουμε ξεπλένουμε το σώμα με άφθονο νερό.

Αξιολόγησε το άρθρο...