ΑΡΧΙΚΗ » ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ » ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ημερομηνία γέννησης : 8 Αυγούστου, 1983.

Διεύθυνση Κατοικίας : Ούλοφ Πάλμε 196, Τ.Κ : 71410

Διεύθυνση Ποδιατρικού Κέντρου : Πλατεία Κορνάρου 31 – 71201 Ηράκλειο

Επαγγελματική Εμπειρία

Ίδρυση ιδιωτικού ποδολογικού κέντρου (Νοε, 2011). Ασθενείς (αθλητές, ηλικιωμένοι και παιδιά) με διαβήτη, αρθρίτιδα, με επιπλοκές νυχιών, σκληρύνσεων, με βλαισοπλατυποδία, ραιβοπλατυποδία, πτώση μεταταρσίων, μεταταρσαλγία και προβλήματα στη βάδιση (κατασκευή ορθοτικών πελμάτων).

Σπουδές

2006 – 2010 : Πτυχιούχος Ποδιατρικής (BSc Podiatry Hons) του Πανεπιστημίου Σάλφορντ,

Μάντσεστερ, Αγγλίας.

Ακαδημαϊκά μαθήματα και συνέδρια

Ανατομία (Integrated Life Science) (Επίπεδα: 2): Ανατομία και φυσιολογία των κάτω άκρων, μέγιστων αρθρώσεων και μυών, ανατομία και φυσιολογία της καρδιάς και λεμφατικού συστήματος στα κάτω άκρα.

Ανθρώπινη Βάδιση (Human Gait Studies) (Επίπεδα: 1): Ανάλυση βάδισης και εκμάθηση αξόνων κατά των οποίων πραγματοποιείται η κίνηση και λειτουργία αρθρώσεων των κάτω άκρων.

Βασικές Αρχές Φαρμακολογίας (Foundation Medicine) (Επίπεδα: 1)

Professional Studies (Επαγγελματικές Επιστήμες): Διαχείριση επιπλοκών των κάτω άκρων όπως επιπλοκές στα νύχια και δέρμα. Κατανόηση λειτουργίας της διαδικασίας ερεθισμού και φλεγμονής του σώματος. Διαχείριση ελκών και πληγών σύμφωνα με αποδεδειγμένα κριτήρια.

Θεραπείες Βάδισης και Κίνησης (Gait and Locomotion Therapies) (Επίπεδα: 2): Ευρεία εκμάθηση για την κατασκευή ορθοτικών πελμάτων.

Φαρμακολογία (Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) (PrescriptionOnly Medicine) (Επίπεδα: 1):

Ο ρόλος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σχέση με την κάθε πάθηση. Καταγραφή σχεδίου δράσεως ασθενών. Εκμάθηση τεχνικών έκτακτης ανάγκης όπως χρήση αδρεναλίνης και ανάνηψη (CPR).

Τοπική Αναισθησία – Μικρο-επεμβάσεις Ονύχων (Local AnaesthesiaSurgery) (Επίπεδα: 1)

Κλινική Διάγνωση (Clinical Diagnosis) (Επίπεδα: 1) : Αναγνώριση και διαχωρισμός παθήσεων των κάτω άκρων που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση. Ερμηνεία ραδιολογικής εμφάνισης παθολογιών στα κάτω άκρα και διάγνωση από ραδιολογικές αναφορές. Κριτική αξιολόγηση στρατηγικών διαχείρισης, κριτική αξιολόγηση ανεξάρτητων ποδιατρικών διαγνώσεων και αξιολόγηση του ρόλου της ταχείας και βραχείας πρόληψης στη διαχείριση των ασθενών με συστημικές παθήσεις, οι οποίες προσβάλουν τα κάτω άκρα.

Διαχείριση Ασθενούς (Patient Management Studies) (Επίπεδα: 1) : Αναγνώριση, υποστήριξη, καθοδήγηση ασθενών που χρειάζονται την εφαρμογή αλλαγών στην καθημερινότητα τους για θέματα υγείας. Αναγνώριση σοβαρών παθήσεων που επηρεάζουν το πόδι, όπως ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η αγγειακή ανεπάρκεια. Διαχείριση αυτών των παθήσεων σε περιβάλλοντα ποδιατρικής χειρουργικής.

Μέθοδοι πληροφοριών (Methods of Enquiry) (Επίπεδα: 1)

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού (9-11 Φεβ 2012)

Κλινικές και πρακτική εμπειρία

Πρακτική εμπειρία σε ασθενείς πραγματοποιήθηκε σε διάφορες κλινικές ανά το Μάντσεστερ όπως στις παρακάτω κλινικές αλλά και σε κατ’οίκον επισκέψεις:

Rusholme Foot Hospital

Vallance Center

Diabetic Foot Hospital.

Τύπος και Σύλλογοι

Προσκεκλημένος στην εκπομπή “ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ” του καναλιού TV CRETA με θέματα όπως

“Ποδολογία – Ποδιατρική” και “Οδηγός Για Κατάλληλα Υποδήματα”.

Επιστημονικός συνεργάτης του www.Medicaltime.gr.

Μέλος του Συλλόγου Ποδολόγων – Ποδιάτρων Ελλάδας από τις αρχές του 2011.

Μέλος του Συλλόγου Ποδολόγων – Ποδιάτρων Αγγλίας (αρ.30505)

Άλλες πληροφορίες

Κάτοχος πτυχίου Proficiency in English από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2011.

webpage

ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ e-podi.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...