ΑΡΧΙΚΗ » GOSSIP » Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύει σε υποδήματα…!

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύει σε υποδήματα…!

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύει σε υποδήματα που κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα χαρτόνια και ίνες δέντρων

Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο εισέρχεται με ένα μοναδικό τρόπο στο χώρο της μόδας. Είναι ευρέως γνωστές οι προσπάθειες του ηθοποιού για την προστασία του περιβάλλοντος. Τώρα αποφάσισε να επενδύσει για τα υποδήματα με την επωνυμία «Allbirds”, τα οποία χαρακτηρίζονται για τον οικολογικό χαρακτήρα τους.

Τα «Allbirds” είναι πλέον δημοφιλή, επειδή είναι οικολογικά πάνινα παπούτσια και οι καταναλωτές τα προτιμούν, τόσο για την κατασκευή τους που είναι από πρώτες ύλες, όσο και για το πόσο άνετα είναι.

«Η δημιουργία βιώσιμων καταναλωτικών προϊόντων απαιτεί μια βαθιά δέσμευση από τα εμπορικά σήματα που κατανοούν τον ρόλο που διαδραματίζουν στη συνεισφορά επίλυσης της περιβαλλοντικής μας κρίσης», ανέφερε ο Ντι Κάπριο για τα καινοτόμα, οικολογικά υποδήματα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, είναι γνωστός για την υποστήριξη περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων.

«Τα Allbirds βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης νέων υλικών που θα αποτελέσουν πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων. Αυτού του είδους η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Είμαι περήφανος που συμμετέχω στην εταιρεία ως επενδυτής».

Η εταιρεία «Allbirds” ιδρύθηκε το 2016 και έκτοτε χρησιμοποιεί μόνο πρώτες ύλες για την κατασκευή υποδημάτων. Για τα αθλητικά παπούτσια χρησιμοποιεί μερινό μαλλί από τη Νέα Ζηλανδία, μαζί με ίνες από δέντρα, ανακυκλώσιμα μπουκάλια και χαρτόνια.
Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της εταιρείας είναι σαγιονάρες από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο.

Η εταιρεία, στην προσπάθειά της να βρει εναλλακτικά υλικά κατασκευής, κατέληξε σε μια κυτταρική ίνα από κλωστοϋφαντουργικό χαρτοπολτό. Οι ίνες αυτές παράγονται σε δέντρα ευκαλύπτου της Νότιας Αφρικής και συλλέγονται πολύ επιλεκτικά.

Τα υποδήματα δεν έχουν κάποιο λογότυπο, ετικέτες ή επιπλέον λεπτομέρειες. Οι τιμές τους είναι λογικές και όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει, αναφέρουν ότι είναι πολύ άνετα.

«Περήφανος που επενδύω στην Allbirds, μια εταιρεία προσηλωμένη στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, αναπτύσσοντας νέα υλικά και λειτουργώντας ως πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων», έγραψε ο ηθοποιός στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το 2014, ο ηθοποιός δώρισε 20 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση της άγριας πανίδας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μέσω του ιδρύματός του, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια, για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στις Σεϊχέλες.

Συμμετείχε επίσης σε αρκετές παραγωγές ντοκιμαντέρ, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας ακόμη πιο ενεργή τη δράση του.

Πηγή: www.valueforlife.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...