ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Ο σκληρός κόσμος του μπαλέτου μέσα από τα μάτια μιας μπαλαρίνας

Ο σκληρός κόσμος του μπαλέτου μέσα από τα μάτια μιας μπαλαρίνας

Η Αγία Πετρούπολη είναι μια υπέροχη πόλη που περιλαμβάνει όλα τα είδη της τέχνης. Κυρίως, όμως, φημίζεται για το ρωσικό μπαλέτο, το οποίο γεννήθηκε στην Ρωσία και αρχικά εξυπηρετούσε ως ψυχαγωγικό μέσο στο παλάτι. Τον 19ο αιώνα έγιναν οι πρώτες παραστάσεις σε θέατρα, που ήταν ανοιχτές και στο κοινό.

Ομως, πέρα από την ομορφιά και τη χάρη που όλοι θαυμάζουμε, ο κόσμος του μπαλέτου έχει μια σκληρή όψη που μόνο οι χορευτές γνωρίζουν.

Δείτε παρακάτω ένα μέρος από το δυνατό project μιας εξαιρετικά ταλαντούχου φωτογράφου, η οποία είναι και επαγγελματίας μπαλαρίνα.

Η ταλαντούχα Ρωσίδα μπαλαρίνα Darian Volkova, θέλει να μας δείξει το μπαλέτο μέσα από τα μάτια της:

«Θέλω να δώσω στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν το μπαλέτο μέσα από τα μάτια μιας μπαλαρίνας. Ως θεατές, μπορούν να δούν μόνο τη μια πλευρά του μπαλέτου, τον κόσμο της ομορφιάς και της ελαφρότητας, αλλά το μπαλέτο είναι πολύ περισσότερα από αυτό»,αναφέρει.

Η μπαλαρίνα Darian Volkova ταξιδεύει συχνά σε όλο τον κόσμο, χωρίς όμως να ξεχνά και την ιδιότητα του φωτογράφου, τραβώντας υπέροχα αλλά και σκληρά στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια των περιηγήσεών της.

Εχει χορέψει σε θέατρα από τη Ρωσία μέχρι την Ισλανδία. Ο τελευταίος προορισμός της ήταν η Γαλλία. «Ηταν αξέχαστη» λέει η ίδια. «Μου αρέσει να συνεργάζομαι με χορευτές από άλλες χώρα. Έχουν διαφορετικό στιλ χορού, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε αδελφές ψυχές».

Δείτε μερικές από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της:

Πηγή: womantoc.gr


Αξιολόγησε το άρθρο...