ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Οι δυο πολύτιμες κινήσεις για τέλεια ενυδατωμένα πόδια

Οι δυο πολύτιμες κινήσεις για τέλεια ενυδατωμένα πόδια

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των κάτω άκρων που ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα αφυδατωμένα πόδια. Τα συμπτώματα είναι η ξηρότητα, η τραχιά αίσθηση και οι σκληρύνσεις. Το δέρμα χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα υγρασίας για να είναι απαλό. Τα προβλήματα λοιπόν ξεκινούν όταν το δέρμα χάσει τη φυσική του υγρασία.

Οι αιτίες είναι πολλές:

  • Το εξωτερικό περιβάλλον: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο- ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και η υπερβολική χρήση νερού και σαπουνιού επηρεάζουν την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας.
  • Η ελλιπής πρόσληψη υγρών
  • Μη ισορροπημένη διατροφή: Έλλειψη κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και νερού
  • Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης των ποδιών, λόγω της αυξημένης αποβολής ούρων που οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια νερού από το δέρμα.

Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να αποφύγουμε την αφυδάτωση;

Απολέπιση Ξεκινώντας, θα πρέπει να απαλλαγούν τα πόδια μας από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας για να αναπνεύσουν και να δεχτούν οποιοδήποτε προϊόν θρέψης και ενυδάτωσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, όπου θα βυθίσετε τα πόδια στο νερό για περίπου 20′. Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα, τρίψτε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά, έτσι ώστε να αποφεύγετε τον έντονο πόνο που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα.

Eνυδάτωση Αφού έχετε ολοκληρώσει με την απολέπιση είναι ώρα να ασχοληθείτε με την ενυδάτωση των κάτω άκρων. Δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20′. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καθημερινά κρέμες ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος.

Tips 1. Μην έχετε τη λανθασμένη αντίληψη ότι πολλή ενυδατική κρέμα ισοδυναμεί με καλύτερη ενυδάτωση, γιατί κάτι τέτοιο απλά σας οδηγεί στο να τελειώσετε πιο γρήγορα το προϊόν και σε τίποτε άλλο! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες που αναγράφονται.

Tips 2. Για να αποκτήσετε απαλά και μεταξένια πόδια, φορέστε λεπτά βαμβακερά καλτσάκια αμέσως μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ή της μάσκας.

Και μην ξεχνάτε! Δεν πρέπει να παραμελούμε τη φροντίδα των κάτω άκρων, διότι τα πόδια μας μάς στηρίζουν σε όλη μας τη ζωή.

Ένα άρθρο του ποδολόγου – ποδιάτρου Μάνου Αρβανιτάκη

Αξιολόγησε το άρθρο...