ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » ΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

ΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ;

Οι κανόνες αλλάζουν: τώρα διαλέγουμε το χρώμα των νυχιών ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας.

Το σωστό χρώμα μανό μπορεί να καλυτερεύσει αισθητά την εμφάνισή σου, αλλά και ορισμένες αποχρώσεις βερνικιού νυχιών μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά το τόνο του δέρματος σου. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αποχρώσεις που είναι δυνατό να μην κολακεύουν καθόλου το χρώμα του δέρματός σου. Εδώ υπάρχουν μερικά διαφορετικά χρώματα που θα μπορούσες να διαλέξεις ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας σου.

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τόνοι χρωμάτων: τα ψυχρά, τα ζεστά και τα φυσικά-ουδέτερα χρώματα! Έχει μεγάλη σημασία να βρεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν, ώστε το χρώμα που θα επιλέξεις να μην φαίνεται ξένο, να σε εκφράζει και να προσαρμόζεται ταυτόχρονα στις τάσεις της μόδας.

Παρατήρησε το δέρμα σου ποια αντίδραση έχει όταν εκτίθεσαι στον ήλιο. Αν μαυρίζεις εύκολα τότε σημαίνει το δέρμα σου έχει ζεστή απόχρωση ενώ αν το δέρμα σου γίνεται περισσότερο ροζ ή κοκκινίζει με τον ήλιο, τότε ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις.

Τα ουδέτερα-φυσικά χρώματα είναι οι φυσικές αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όσες έχουν ουδέτερη επιδερμίδα και μπορούν να επιλέξουν σχεδόν τα πάντα.

poio-xroma-sou-tairiazei-e-podi-picture-02

Tα βερνίκια πρέπει να ταιριάζουν με τη διάθεση, το στυλ, το ύφος των ρούχων και φυσικά τα χρώματα.

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες επιλέγουν ανοιχτόχρωμα, έντονα ροζ και κόκκινα. Οι σκούρες επιδερμίδες τα έντονα και πιο βαθιά χρώματα, ενώ οι μεσαίες επιδερμίδες σχεδόν όλα τα χρώματα.

Βασική παράμετρος επομένως είναι η απόχρωση του δέρματος. Ένας εύκολος κανόνας είναι να αποφύγεις τα συμπληρωματικά ή αντίθετα χρώματα. Τα συμπληρωματικά χρώματα (δηλαδή τα χρώματα που είναι απέναντι στο χρωματικό κύκλο) όταν τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο ενισχύουν το ένα το άλλο

 poio-xroma-sou-tairiazei-e-podi-picture-03

Η επιλογή του σωστού βερνικιού νυχιών δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δούμε τι μοιάζει καλύτερο σε εμάς. Ο τρόπος για να το ανακαλύψουμε είναι να πειραματιστούμε, βάφοντας τα νύχια με διαφορετικές αποχρώσεις. Για να πάρουμε μια καλή ιδέα, του τι μπορεί να φαίνεται καλό ή κακό πάνω μας, μπορούμε να κρατήσουμε το μπουκάλι με το μανό στο δέρμα μας όταν το διαλέγουμε.

Αξιολόγησε το άρθρο...