ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Πώς το ξυπόλυτο περπάτημα στην άμμο μας κάνει καλό

Πώς το ξυπόλυτο περπάτημα στην άμμο μας κάνει καλό

Πώς το ξυπόλυτο περπάτημα στην άμμο μας κάνει καλό

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που έχουμε την ευκαιρία, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, να βρεθούμε σε κάποια παραλία. Η αίσθηση της υγρής άμμου στα γυμνά μας πόδια πέρα από ευχάριστη, είναι και ευεργετική.

Είναι κάτι που θα απολαύσετε να κάνετε και παράλληλα ωφελεί την υγεία και την ευεξία σας, με τους εξής τρόπους:

  • Γείωση

Η επαφή του γυμνού πέλματος με την βρεγμένη άμμο, είναι μια άριστη ευκαιρία για να γειωθεί το σώμα. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι από το έδαφος μεταφέρονται ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι προϊόντα του φυσιολογικού μεταβολισμού. Πρόκειται για ασταθή μόρια με ένα υψηλά ενεργό ηλεκτρόνιο. Για να κερδίσουν σταθερότητα, αποσπούν ηλεκτρόνια από γειτονικά μόρια, μετατρέποντας τα και αυτά σε ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να προκαλούν βλάβη σε κυτταρικές δομές.

Μέσω της επαφής – σύνδεσης με το φυσικό ηλεκτρικό πεδίο της Γης, κινδυνεύουμε λιγότερο από φλεγμονές και γενικότερα φθορές του οργανισμού εξισορροπώντας το δικό μας ηλεκτρικό φορτίο. Η γείωση γίνεται όταν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με οποιαδήποτε φυσική επιφάνεια, όπως το χώμα ή το γρασίδι. Ωστόσο, αποδίδει καλύτερα στην υγρή άμμο, επειδή το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού.

  • Τόνωση και ευεξία των κάτω άκρων

Ακόμα και το απλό βάδισμα στην άμμο, γυμνάζει το σώμα και κυρίως τις γάμπες, τα πέλματα και τους γλουτούς. Σε περίπτωση πλατυποδίας βοηθά επίσης στη διαμόρφωση της καμάρας, ενώ όσο περισσότερο περπατάμε ξυπόλυτοι διατηρούμε τα πόδια μας υγιή με λιγότερες παραμορφώσεις.. Επιπλέον, όταν περπατάμε στην άμμο καταναλώνουμε σχεδόν διπλάσιες θερμίδες, συγκριτικά με την άσφαλτο. .

  • Ανακούφιση

Το περπάτημα στη δροσερή, υγρή άμμο μπορεί να ανακουφίσει από τα πρησμένα πόδια, ενώ σε περιπτώσεις ήπιας μορφής αρθρίτιδας κάνει καλό, μειώνοντας τον πόνο περιορίζοντας τους κραδασμούς. Επίσης κάνει μασάζ σε όλο το πέλμα και φυσική απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα.

  • Γαλήνη

Η αίσθηση ελευθερίας που χαρίζει το ξυπόλυτο περπάτημα στην άμμο είναι μοναδική. Ας αφήσουμε τη θέα της θάλασσας και το άγγιγμα του κύματος να διώξουν το στρες και να ηρεμήσουν τον νου.

Πηγή: www.konstantinosc.com

Αξιολόγησε το άρθρο...