ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » ΠΩΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΙΑ

ΠΩΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΙΑ

Τα πόδια, αλλά και τα άλλα μέρη του σώματος ζωγραφίζονται φττιάχνοντας πρώτα τα κόκκαλα, τους μύες και τη σάρκα.
Περίεργο αλλά αληθινό! Αν θέλετε να έχει όγκο το πόδι που ζωγραφίζεται και να “στέκεται” στον χώρο, να μοιάζει δηλαδή όσο γίνεται πιό ζωντανό, καλό θα ήταν να αρχίσετε πρώτα να ζωγραφίζεται τα κόκκαλα του ποδιού.
pos-zografizoume-podia-e-podi-picture-02Να το πάμε πιό πέρα, δείτε την ανατομία του ποδιού σε ακτινογραφία ή σε ζωγραφισμένο σκελετικά το πόδι.
Ζωγραφίστε τα οστά και την διάταξή τους και κατόπιν βάλτε τους μύες.
Μετά προσθέστε το δέρμα ή το τελικό περίβλημα. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα πόσο ζωντανό θα μοιάζει το πόδι που τώρα μόλις ζωγραφίσατε.
Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μελετήσει μια κάποια ανατομία όταν πρόκειται να ζωγραφίσουμε το σώμα μας.
Αν επιλέξετε να ζωγραφίσετε ένα μόνο πόδι και δεν θέλετε να μελετήσετε ανατομία, σκεφτείτε το σαν ένα μικρό κουτί κάπως κεκλιμμένο και με αυτό σαν βάση δημιουργείστε τον όγκο του.
Μέτα βάλτε τις λεπτομέρειές του.
Μην ξεχνάτε πως το πόδι στηρίζει το σώμα μας και βάλτε το με μιά γραμμή από κάτω ή με μιά σκιά, να πατάει σταθερά.
Στο βιντεάκι θα δείτε τι ακριβώς εννοώ. Μικρές, χαριτωμένες λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα νύχια των ποδιών μας. Παρατηρώντας τα δικά σας νύχια θα δείτε πώς δεν είναι κανένα ίδιο με τα άλλα, μερικές φορές διαφέρουν ακόμα από πόδι σε πόδι του ίδιου ανθρώπου.

pos-zografizoume-podia-e-podi-picture-03
Παρατηρείστε τις κινήσεις τους, πάντα κάτι θέλουν να μας πούν, πού αν το βγάλλετε στη ζωγραφική σας, θα είναι μιά ακόμα επιτυχία σας.
Τέλος, μην αποφεύγετε να ζωγραφίσετε πόδια στα σώματα που έχετε επιλλέξει να ζωγραφίσετε.Χάνει πολύ το σχέδιο αν κόψουμε το πόδι επειδή δεν μας “βγαίνει” σωστά ή το σκεπάσουμε με ένα πανί ή μιά κουρτίνα.
Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα πόδια και χαρίζουν στο σχέδιο την ολοκλήρωση ενός γυμνού σώματος και ανάλογα το χαρακτηρίζουν.
Τα γυναικεία πέλματα είναι μικρά και τρυφερά ενώ τα αντρικά γερα και στηβαρά.
Μαζί, ένα γυμνό σύμπλεγμα, ανδρας-γυναίκα θα ήταν πολύ χαλαρό χωρίς τα πόδια τους σε εμφανές σημείο.
Παρατηρείστε τα λοιπόν και δοκιμάστε να τα ζωγραφίσετε μαζί ή το καθένα μόνο του σε διάφορες φάσεις της ζωής τους, με ή χωρίς παπούτσια.

ΠΗΓΗ: artlessons.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...