ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » 15 περίεργα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τα πόδια σας!

15 περίεργα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τα πόδια σας!

1. Κάθε φορά που σηκώνεται η πτέρνα από το έδαφος στην βάδιση το μεγάλο δάκτυλο δέχεται πίεση ανάλογη με το μισό του σωματικού σας βάρους.

2. Είναι σπάνιο τα δυο μας πόδια να είναι ομοιότυπα μεταξύ τους. Πάντα το ένα πόδι είναι πιο μακρύ και πιο πλατύ από το άλλο.

3. Σε ένα ζεύγος ποδιών αντιστοιχούν 250.000 ιδρωτοποιοί αδένες.

4. Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη αίτια Περιφερικής Αγγειοπάθειας (νόσος αγγείων στο κάτω άκρο) που συχνά σχετίζεται με πόνο κατά την βάδιση, εξέλκωση, λοίμωξη και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις οδηγεί σε γάγγραινα και ακρωτηριασμό.

15-pragmata-pou-den-gnorizeis-gia-ta-podia-sou-e-podi-picture-02

5. Το ανθρώπινο πόδι (συμπεριλαμβανόμενου του αστράγαλου) είναι μια δυνατή μηχανική κατασκευή που αποτελείται από 26 οστά, 33 αρθρώσεις και πάνω από 100 μύες, τένοντες και συνδέσμους.

6. Το σύνολο των πιέσεων που δέχεται το πόδι μετά από μια συνηθισμένη μέρα αναλογεί σε εκατοντάδες τόνους.

7. Το περπάτημα είναι η καλύτερη γυμναστική για τα πόδια, ενθαρρύνοντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλοντας στην μείωση σωματικού βάρους.

8. Το 75% του Αμερικανικού πληθυσμού θα αντιμετωπίσει προβλήματα στα πόδια σε κάποια φάση στην ζωή τους.

9. Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος διανύει περίπου 185,000 χιλιόμετρα σε όλη του την ζωή.

10. Το 1/4 των οστών στο σώμα βρίσκεται στα πόδια και όταν αυτά δεν βρίσκονται σε ευθυγράμμιση, τότε όλα τα υπόλοιπα οστά είναι σε λάθος θέση.

11. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν 4 φορές περισσότερο προβλήματα στα πόδια από ότι οι άντρες και ένα μερίδιο ευθύνης για αυτό το έχουν τα υποδήματα.

12. Το ”ξυπόλυτο” περπάτημα μπορεί να ευθύνεται για πολλές δερματικές και εμβιομηχανικές παθήσεις.

13. Το μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι ανήκε σε έναν αμερικανό ηθοποιό Μάθιου Μακγκρορη και ήταν 63 όταν ο μέσος όρος αντρικού πληθυσμού φορά 43.

14. Τα νύχια των χεριών και των ποδιών μεγαλώνουν πιο γρήγορα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, την εγκυμοσύνη και την εφηβεία.

15. Τα κοινόχρηστα μπάνια είναι ο τόπος όπου το πόδι (χωρίς υπόδημα ή κάλτσα) μπορεί να έρθει σε επαφή με πολλές παθήσεις όπως Μυρμηγκιές και Μύκητες.

Αξιολόγησε το άρθρο...