ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » 8 μέρη που λέμε ΟΧΙ στα τακούνια

8 μέρη που λέμε ΟΧΙ στα τακούνια

Υπάρχουν 8 τουλάχιστον μέρη στα οποία οι γυναίκες δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να φορούν τακούνια. Δείτε ποια είναι αυτά και πάνω απ’ όλα γιατί!

Είναι κοινή αλήθεια πως η σχέση των γυναικών με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι μια σχέση πάθους. Όπως στα εγκλήματα πάθους έτσι και αυτή η σχέση μαστίζεται από έρωτα και μίση. Είναι οι στιγμές που για μερικούς πόντους οι γυναίκες καλούνται να θυσιάσουν την άνεση και για μια πιο ανεβασμένη θηλυκή αυτοπεποίθηση την γη κάτω από τα πόδια τους. Υπάρχουν όμως μέρη που για κάθε γυναίκα τα τακούνια είναι απαγορευτικά. Το χειρότερο όμως είναι πως σε μερικά από αυτά είναι ταυτόχρονα και υποχρεωτικά. Η ειρωνεία της ζωής!

Παραλία: Μιας και είναι επίκαιρο ας ξεκινήσουμε με την παραλία. Θα ήταν τρέλα μια γυναίκα να προσπαθεί να ισορροπήσει επάνω σε κάμποσους ορόφους τακουνιού όταν αυτοί βυθίζονται ανελέητα μέσα στην άμμο. Κι όμως, υπάρχουν θαρραλέα θηλυκά που δεν το βάζουν κάτω και ως υπέρμαχα της καλαισθησίας τολμούν με περιττή χάρη να διασχίζουν τις παραλίες τι κι αν τα τακούνια τους χάνονται από προσώπου γης!

Πλοίο: Αν πρόκειται για πλοίο της ακτογραμμής αρκεί κανείς να φέρει στο νου του εκείνα τα μικροσκοπικά σκαλοπατάκια που υπάρχουν ανάμεσα στα καταστρώματα για να νιώσει έστω και νοητά τον πόνο μιας αναπάντεχης πτώσης. Από την άλλη αν πρόκειται για κάποιο ιστιοπλοϊκό η χρήση τακουνιών απαγορεύεται δια ροπάλου, έτσι κι αλλιώς από τον ιδιοκτήτη, για ευνόητους φυσικά λόγους! Άλλωστε πως νομίζετε πως βγήκε το navy look! Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως τακούνι και πλεούμενο δεν μπορούν να συνυπάρξουν εκτός βέβαια αν πρόκειται για φωτογράφιση. Τότε εκεί τα πράγματα αλλάζουν…

Νησί: Εις των νήσων τα σοκάκια που το πλακόστρωτο τα ντύνει το φυλλοκάρδι μερικών λυγά ωσάν το τακούνι να τρεμοπαίζει ξεκινά. Γιατί τέτοιος ψυχαναγκασμός ακόμη και στις διακοπές κανείς δεν καταλαβαίνει πέρα από εκείνες που το ζουν στην πράξη! Επιλογές είναι όμως αυτές και δεν είναι κατακριτέες. Ένα ζευγάρι σανδάλια πάντως θα έκανε τις στιγμές στο νησί των υπέρμαχων θηλυκών πιο εύκολες.

Γκαζόν: Τώρα που έχουν ξεκινήσει και οι γάμοι να γίνονται ο ένας μετά τον άλλο έχουν πάλι τα ματάκια μας να δουν, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη, ουκ ολίγα! Μα γιατί καλή μου γυνή να φορέσεις τακούνι όταν ξέρεις πως δεν πρόκειται πόντο να πάρεις αφού τα τακούνια σου μόνο τρύπες για σπορά στο χώμα θα ανοίγουν; Η αλήθεια είναι βέβαια πως καλό – αμπιγέ συνολάκι με φλατ παπουτσάκι δεν ταιριάζουν. Από την άλλη τι εναλλακτική υπάρχει; Με τζιν και σανδάλι στο γάμο που ακούστηκε; Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα! Τελικά, μήπως μια πρόταση στους interior designers των κτημάτων για αλλαγή του δαπέδου με κάτι πιο στέρεο θα έσωζε τα άχαρα τα θηλυκά από την ταλαιπωρία; Εμείς πάντως ψηφίζουμε δαγκωτό τακούνι!

Αεροπλάνο: Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια η χρήση τακουνιών από μια γυναίκα θα θεωρούνταν το λιγότερο ως αφέλεια αφού κατά τη διάρκεια του ελέγχου υποχρεούνται να τα βγάζουν. Για να φορά όμως μια γυναίκα τακούνια το να τα βγάλει σε δημόσιο χώρο είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό και απαράδεκτο. Εκτός τούτου,  κατά τη διάρκεια μια πτήσης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης (που σε κανέναν να μην τύχει) οι τακουνοφορούσες υποχρεούνται και πάλι να αποχωριστούν τα τακούνια τους. Βέβαια, εκείνη την ώρα αυτό θα τους νοιάζει, ορθός αναρωτιόμαστε όλοι μαζί! Εν ολίγοις, καλό θα ήταν, για να αποφεύγουν τα βάλε βγάλε των τακουνιών να επιλέγουν στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα άλλο ζευγάρι απλών και ταπεινών παπουτσιών.

Ντεκ: Γενικότερα έχει παρατηρηθεί πως οι καλοκαιρινοί χώροι διασκεδάσεων με επένδυση δαπέδου ντεκ αποτελούν μεγάλη παγίδα για τα τακούνια καθώς όταν αυτά τυχαίως εισχωρήσουν στο κενό μεταξύ των σανίδων εγκλωβίζονται με αποτέλεσμα οι κάτοχοι να χάνουν το βήμα τους ή ακόμη και το τακούνι τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο άκρως θηλυκός βηματισμός αντικαθίσταται άμεσα από εκνευρισμό ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα «γαλλικά» ακολουθούν ως συνοδευτικά.

Αρχαιολογικοί Χώροι: Στους αρχαιολογικούς χώρους και στα αρχαία θέατρα απλώς απαγορεύεται η είσοδος σε όσες φορούν τακούνια. Αν εξαιρεθεί το γεγονός πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο πρώτα απ’ όλα για την σωματική ακεραιότητα των ιδίων δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχολιασμός

Παντού: Υπάρχουν δύο απαράβατοι κανόνες που ορίζουν τη μη χρήση τακουνιών για κάθε γυναίκα σε κάθε χώρο. Ο ένας από αυτούς αναφέρει χαρακτηριστικά πως «απαγορεύεται η χρήση τακουνιών από γυναίκες που δεν γνωρίζουν να περπατούν πάνω σε τακούνια, ακόμη και μικρής κλίμακας, και δε όταν η όψη τους κατά τη χρήση αυτών θυμίζει αυτή ενός ελαφιού που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα». Σε συνέχεια του πρώτου, ο δεύτερος έρχεται να τονίσει πως «απαγορεύεται η χρήση τακουνιών από γυναίκες κατά τη διάρκεια μια βραδινής, και όχι μόνο, εξόδου που βρίσκονται σε κατάσταση ψυχικής ανάτασης ή κατήφειας καθώς ο συνδυασμός με κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιφέρει ολέθρια και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα για την τιμή και την υπόληψή τους».

Πηγή: spirossoulis.com

Αξιολόγησε το άρθρο...