ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Γιατί είναι σημαντικό να γυμνάζεστε στην καραντίνα – Απλοί τρόποι να μείνετε σε φόρμα

Γιατί είναι σημαντικό να γυμνάζεστε στην καραντίνα – Απλοί τρόποι να μείνετε σε φόρμα

Οι έρευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή είναι κακή για τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή

Το ένα τρίτο της ανθρωπότητας βρίσκεται τώρα μέσα στο σπίτι. Αυτό το μέτρο είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του COVID-19, αλλά αν αφεθείτε μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φυσική σας κατάσταση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή είναι κακή για τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης σαρκοπενίας (απώλεια μυϊκής μάζας) και οστεοπόρωσης (απώλεια οστικής πυκνότητας).

Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει επίσης στην αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθώς απομακρύνει τα βακτήρια από τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς, αυξάνει την κυκλοφορία των λευκών αιμοσφαιρίων και τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τη μόλυνση.

Εκτός από τα σημαντικά οφέλη για την υγεία, η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από την αρνητική ψυχολογία αυτής της περιόδου. Η σωματική άσκηση βοηθάει να μειωθούν οι ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη, και προωθεί την απελευθέρωση ορμονών που συνδέονται με την καλή διάθεση, όπως οι ενδορφίνες.

Απλοί τρόποι να μείνετε σε φόρμα

  • Το περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο είναι καλοί τρόποι να παραμείνετε δραστήριοι. Απλά φροντίστε να κρατήσετε απόσταση 2 μέτρων από τους άλλους ανθρώπους.
  • Ακόμη κι αν δε θέλετε να βγείτε από το σπίτι, υπάρχουν τρόποι να παραμείνετε fit και να συνεχίσετε τη ρουτίνα της προπόνησής σας και μερικοί από αυτούς απαιτούν ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό. Αν έχετε ποδήλατο γυμναστικής ή  διάδρομο, τότε είστε ήδη εξοικειωμένοι με το να γυμνάζεστε στο σπίτι.
  • Δοκιμάστε να περπατήσετε γρήγορα στο σπίτι ή να ανεβοκατεβείτε τις σκάλες. Ο χορός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε. Ειδικά αν έχετε παιδιά, μπορείτε να γυμναστείτε παρέα ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια.
  • Δοκιμάστε να γυμναστείτε με workouts που υπάρχουν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο. Σίγουρα κάποιο από αυτά που σας έχουμε προτείνει, θα σας ταιριάξει.

Πηγή: www.vita.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...