ΑΡΧΙΚΗ » GOSSIP » Γιατί οι διάσημες φοράνε πάντα στο κόκκινο χαλί παπούτσια σε μεγαλύτερο νούμερο;

Γιατί οι διάσημες φοράνε πάντα στο κόκκινο χαλί παπούτσια σε μεγαλύτερο νούμερο;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως οι διάσημες όταν εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί φοράνε παπούτσια που συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερο νούμερο από εκείνο που θα έπρεπε; Οι σταρ του Χόλιγουντ και όχι μόνο πολύ συχνά στις δημόσιες, επίσημες εμφανίσεις τους φοράνε επίτηδες ψηλοτάκουνα πολύ μεγαλύτερα ή πιο φαρδιά για το πόδι τους και πίσω από αυτό κρύβεται μια πολύ καλή εξήγηση.

Ο λόγος που επιλέγουν μεγαλύτερα παπούτσια από το κανονικό τους νούμερο είναι επειδή με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν να πρηστούν τα πόδια τους ή να κάνουν φουσκάλες από την ορθοστασία. Με τα μεγαλύτερα παπούτσια τα πόδια δεν τρίβονται και δεν ασκείται πίεση και καθώς καλούνται να φοράνε τα τακούνια για πολλές ώρες- ενίοτε ολόκληρο το βράδυ- είναι λογικό να μην θέλουν να καταπονούνται τα πόδια τους.

Προκειμένου το πόδι να είναι σταθερό, οι στιλίστες χρησιμοποιούν διάφορα «τεχνάσματα», όπως οι πάτοι και τα μαξιλαράκι σιλικόνης. Με αυτόν τον τρόπο το παπούτσι κάθεται άνετα στο πόδι, δεν περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος και εμποδίζει το πρήξιμο. Ένα ακόμη «μυστικό» των διασήμων είναι η ταινία διπλής όψης, που επίσης βοηθά να συγκρατείται το πόδι.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...