ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ;

Γιατί οι ποδηλάτες ξυρίζουν τα πόδια τους;

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα “le Figaro” οι λόγοι για τους οποίους ένας ποδηλάτης ξυρίζει τα πόδια του είναι ιατρικοί αλλά και αισθητικοί.

Οι ποδηλάτες πέφτουν συχνά και έτσι είναι υψηλότερος ο κίνδυνος μόλυνσης των τραυμάτων, αν υπάρχει τριχοφυία.

Επίσης, η έλλειψη τριχών στα πόδια κάνει πιο εύκολη την φροντίδα τους. Μασάζ, κρέμες που πολλοί χρειάζονται μετά τις προπονήσεις απλώνονται ευκολότερα. Επίσης λόγω αεροδυναμικής το ξύρισμα των ποδιών βοηθά στην αύξηση της ταχύτητάς τους. Μπορεί βέβαια να είναι κάποια δευτερόλεπτα, αλλά αυτά καθορίζουν και τον νικητή.

podilates-e-podi-picture-02

Τέλος δεν θα ήταν αισθητικά ωραίο το σορτσάκι, αν ήταν εμφανείς οι τρίχες στα πόδια.

Αντίθετα όμως με την άποψη των επαγγελματιών ποδηλατών, το ξύρισμα των ποδιών δεν έχει καμία σχέση με την αεροδυναμική. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν μελέτες επιστημονικές που να αποδεικνύουν ότι τα ξυρισμένα πόδια γλιστράνε καλύτερα στον αέρα απ΄ότι τα τριχωτά. Η αντίσταση είναι μηδαμινή για να ληφθεί υπόψη. Βέβαια αυτό για τους ποδηλάτες μπορεί να λειτουργεί ως placebo. Ο μόνος ουσιαστικός λόγος που στέκει για να ξυρίσει ένας ποδηλάτης τα πόδια του είναι να είναι προετοιμασμένος ώστε σε περίπτωση πτώσης οι πληγές του να φαίνονται καλύτερα και να καθαρίζονται ευκολότερα. Οι τρίχες σίγουρα δυσκολεύουν το καθάρισμα της πληγής και καθιστούν επώδυνη την αφαίρεση των επιθεμάτων.

Αξιολόγησε το άρθρο...