ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » Η Νέα Υόρκη βάζει σχάρες, φιλικές προς τα τακούνια!

Η Νέα Υόρκη βάζει σχάρες, φιλικές προς τα τακούνια!

Οι γυναίκες αισθάνονται ανακουφισμένες, αλλά κάποιοι θεωρούν πως αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ματαιοδοξίας.

Οι νέες φιλικές στα τακούνια σχάρες έχουν εγκατασταθεί σε δύο θέσεις της Νέας Υόρκης στο Upper East Side, κάνοντας αρκετές γυναίκες να αισθάνονται ανακουφισμένες που πλέον μπορούν να περπατάνε άφοβα. Κάποιοι κάνουν λόγο για το πιο ματαιόδοξο έργο που θα μπορούσε να γίνει ποτέ στο αστικό περιβάλλον της πόλης, αλλά πολλές γυναίκες έχουν αντίθετη άποψη και τους αρέσει η ιδέα του να περπατούν πιο ξέγνοιαστες.  Ωστόσο το νέο σχέδιο που έχει πολύ μικρότερα κενά, φαίνεται πως δεν καλύπτει όλα τα τακούνια και περιορίζεται στο να αποφεύγει τον εγκλωβισμό των πιο χοντρών. Τα πολύ λεπτά στιλέτο εξακολουθούν να σφηνώνουν και όπως είπαν μερικές γυναίκες στο γκάλοπ του Guardian, τώρα είναι ακόμη χειρότερα και πιο εύκολο να πιαστούν τα παπούτσια στις τρύπες.

Εκτός από πιο στενά ανοίγματα, ο νέος σχεδιασμός της επιφάνειας έχει γίνει αντιολισθητικός. Αν και οι σχάρες αυτές είναι ακριβότερες από τις παλιού τύπου, δεν διευκρινίζεται το κόστος τους από τη δημοτική αρχή. Αυτό που φαίνεται πως ανεβάζει το κόστος, είναι εκτός από το υλικό και η επιφάνεια που πρέπει να καταλαμβάνουν η οποία τώρα είναι μεγαλύτερη προκειμένου να γίνεται ώθηση της ίδιας ποσότητας αέρα διαμέσου των λεπτότερων οπών.

Οι σχάρες πεζοδρομίων αναμένεται πάντως να τοποθετηθούν και σε άλλους εμπορικούς δρόμους και πολυσύχναστα σημεία όπου υπάρχουν αεραγωγοί.

Πηγή: www.lifo.gr

Αξιολόγησε το άρθρο...