ΑΡΧΙΚΗ » ΑΘΛΗΤΗΣ » ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΤIPS KAI ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, οι ειδικοί που ασχολούνται με το κάτω άκρο βλέπουν συχνά προβλήματα στα παιδιά. Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην ελλιπή προσαρμογή του παιδιού στις διάφορες δραστηριότητες, έχοντας περάσει ένα καλοκαίρι πλήρης ξεκούρασης και αποχής από αθλήματα.

Προστατέψτε τα πόδια των παιδιών ακλουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Πρόληψη !!!
Είναι πολύ σημαντικό πριν την έναρξη κάθε χρονιάς τα πόδια των παιδιών σας να ελέγχονται από ειδικό. Ακόμα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ένα ειδικό ορθωτικό πέλμα μπορεί να είναι σωτήριο για τα πόδια του παιδιού σας. Πόσο μάλλον όταν το παιδί έχει κάποια εμβιομηχανική πάθηση όπως η βλαισοπλατυποδία.

paidia-kai-athlimata-e-podi-picture-02

Αγοράστε το κατάλληλο παπούτσι για το κάθε άθλημα
Η επιστήμη εκτός από άλλες σπουδαίες ανακαλύψεις έχει βοηθήσει στην κατασκευή αθλητικών υποδημάτων ειδικά κατασκευασμένα για το κάθε άθλημα. Ένα απλό αθλητικό παπούτσι που χρησιμοποιείται σε κάθε δραστηριότητα από το παιδί σας, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα πόδια. Πολύ σημαντικό επίσης είναι κάθε χρόνο το παπούτσι να ανανεώνεται όχι μόνο γιατί μπορεί να έχει φθαρεί αλλά και για λόγους υγιεινής.

Εντοπίστε τυχόν παγίδες στο γήπεδο
Πολλές φορές τα διαστρέμματα ή τα κατάγματα γίνονται από ανωμαλίες στο έδαφος που εκτελείται το άθλημα. Μπορεί να υπάρχουν λακκούβες ή και ανυψωμένα σημεία και σε αυτές τις περιπτώσεις ο προπονητής θα πρέπει να ειδοποιείται άμεσα.

Επανεξέταση στη μέση της χρονιάς
Λίγο πριν την κορύφωση της αγωνιστικής περιόδου καλό θα είναι να γίνεται ένας επανέλεγχος στο παιδί, για τυχόν αλλαγές στο τρόπο εκγύμνασης ή στα πέλματά του ή ακόμα για να επανεξεταστεί ένας παλιός τραυματισμός.

Ενθαρρύνετε τις διατάσεις και τις ασκήσεις προθέρμανσης
Αυτό συνήθως είναι δουλειά του προπονητή-γυμναστή του παιδιού σας, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα παιδιά αγνοούν αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της άσκησης. Τα παιδιά λόγω άγνοιας πολλές φορές αποφεύγουν ή κάνουν πρόχειρα διατάσεις και ασκήσεις προθέρμανσης. Όταν όμως το παιδί βρίσκεται σε μια ομάδα με περισσότερα από 10 παιδιά είναι πολύ πιθανό ο προπονητής να μην το δει. Παρατηρήστε τις κινήσεις του παιδιού σας και ενθαρρύνετέ το να κάνει ότι και τα άλλα παιδιά.

Αξιολόγησε το άρθρο...