ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ » Τα θαυματουργά οφέλη της θάλασσας στα πόδια!

Τα θαυματουργά οφέλη της θάλασσας στα πόδια!

Οι περισσότεροι άνθρωποι, μόλις βγουν από τη θάλασσα τρέχουν να ξεπλυθούν, θεωρώντας πως το αλάτι που έχουν στο δέρμα δεν τους βοηθά σε τίποτα. Και όμως, αγνοούν πόσο καλό κάνει στο δέρμα το θαλασσινό νερό, το οποίο έχει όντως μαγικές ιδιότητες και μπορεί να κάνει ακόμα κ τα πόδια σας να έχουν καλύτερη όψη. Διαβάστε παρακάτω ορισμένους λόγους, που ίσως καταφέρουν να σας πείσουν να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το θαλασσινό νερό!

  • Το θαλασσινό αλάτι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγνήσιο και αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματος.
  • Κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές, ενώ το μαγνήσιο μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών του δέρματος, αφήνοντας το σφριγηλό και νεανικό.
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες ζωτικής σημασίας και ανόργανα μέταλλα, τα οποία είναι βασικά για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος, ενώ μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά και να αυξήσουν την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.
  • Επίσης, το θαλασσινό αλάτι περιέχει ασβέστιο, που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος, ενώ το διατηρεί καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεών του.
  • Τέλος, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό πίλινγκ, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας, γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι στο τέλος του καλοκαιριού έχουν πιο ωραίο και καθαρό δέρμα.

Το φυσικό θαλασσινό αλάτι που δεν έχει υποστεί καμιά επεξεργασία, περιέχει μέσα του πάρα πολλά ωφέλιμα υδατικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να απορροφηθούν και να μεταβολιστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα άλατα «δουλεύουν» με τη διαδικασία της ώσμωσης αποβάλλοντας ταχύτερα τις τοξίνες και φροντίζοντας παράλληλα να μην αλλοιώνονται τα επίπεδα μαγνησίου και καλίου στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας.

Μπορείτε να αφήνετε τα πόδια σας στο θαλασσινό νερό όσο θέλετε .Το ιώδιο που περιέχει το αλάτι βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα και είναι μια θαυματουργή συνταγή αν ιδρώνουν συχνά τα πόδια σας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που χρησιμοποιείται ευρέως αλατόνερο για ποδόλουτρο.

Επίσης αφού έχετε μπει στη θάλασσα και απολαμβάνετε το μπάνιο σας, μπορείτε ανενόχλητα και δίχως να βιάζεστε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης ποδιών και γλουτών, κάτω από νερό.

Η πίεση που ασκείται από το νερό σας βοηθά να κάνετε πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά τις ασκήσεις σας, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τη δροσιά της θάλασσας. Ξεκινήστε λοιπόν, κάνοντας ποδήλατο μέσα στο νερό σιγά σιγά μετρώντας μέχρι το εκατό και στη συνέχεια, επαναλάβετε δύο ίδια σετ ασκήσεων. Τα αποτελέσματα θα είναι θαυματουργά!

Αξιολόγησε το άρθρο...