ΑΡΧΙΚΗ » ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ » 72ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας

72ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας

Το 72ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας θα πραγματοποιηθεί 12 έως 15 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Στο Συνέδριο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες όπως επίσης και την εμπειρία τους στις διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και συμπόσια τα οποία θα οργανωθούν με ένα κύριο στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την αύξηση των γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοπαιδικής ειδικότητας. Ένας σημαντικός αριθμός ξένων ομιλητών έχει προσκληθεί για να παρουσιάσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω σε ειδικά θέματα της ειδικότητας.

Επιπλέον η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος – Ε.Ν.Ε. και ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος – Ε.Σ.Ν.Ε. εντός των πλαισίων του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν την 2η Ορθοπαιδική Νοσηλευτική Ημερίδα. Επίσης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. και Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας – Ε.Ε.Ε.Φ. θα διοργανώσουν Συμπόσια κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, προσεγγίζοντας κοινή θεματολογία.

Η συνεργασία της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Κοινότητας με τους όμορους επαγγελματίας υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο της “Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης” όπως αυτή πραγματοποιείται στο πρόγραμμα «Απόλλων».

Στο 72ο Συνέδριο της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. θα υπάρξει, επιπλέον, επιστημονική εκδήλωση της EFORT με θεματολογία τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης με ειδικούς επιστήμονες από την Ευρώπη και την Ελλάδα (FORA EFORT). Η εκδήλωση αυτή θα είναι σε συνέχεια του INTERNATIONAL SPINE MASTER COURSE της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Cambridge University και το Βρετανικό NHS, στο Αμφιθέατρο «Παύλος Κονιαλίδης», από 9 έως 12 Ιουνίου 2016.

Τέλος οι επιστημονικές εργασίες εξειδικευμένες, καινοτόμες και εμπεριστατωμένες θα βραβευθούν δίδοντας αναγνώριση στην ερευνητική προσπάθεια αλλά και στην ομαδική εργασία. Επίσης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. δώδεκα ειδικευόμενοι Ορθοπαιδικοί θα λάβουν υποτροφία ώστε να συμμετάσχουν στο FORTE SUMMER SCHOOL της EFORT στην Πορτογαλία, τον Αύγουστο 2016.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, εδώ:

http://eexot2016.gr/programma/

Αξιολόγησε το άρθρο...